×
Získat peníze Co je potřeba Jak to funguje Jak je to rychlé Časté dotazy Kontakt Slovník pojmů O nás

Pro podnikatele Pro mladé Na auto Pro důchodce

Informace o zpracování osobních údajů




Informace o zpracování osobních údajů

Společnost COOL CREDIT, s.r.o., se sídlem Václavské náměstí 841/3, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 021 12 621, zapsaná v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze pod sp. zn. C 215653 („Společnost“) je ve smyslu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES („GDPR“), správcem osobních údajů:

  • zájemců o její služby,
  • svých klientů,
  • svých bývalých klientů,
(dále společně jako „klienti“), pro které vydává tyto informace o zpracování osobních údajů:

PROČ SPOLEČNOST MOJE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁ?

Společnost může Vaše osobní údaje zpracovávat pouze pro účely, ke kterým má příslušný právní základ zpracování. Vzhledem k činnostem, které Společnost provozuje, a účelům, pro které v souvislosti s tím Vaše osobní údaje zpracovává, přichází jako právní základ v úvahu zpracování osobních údajů:

  • je-li to nezbytné pro splnění smlouvy uzavřené s Vámi či pro provedení opatření, před uzavřením této smlouvy na Vaši žádost,
  • je-li to nezbytné pro splnění naší právní povinnosti,
  • je-li to nezbytné pro účely našich oprávněných zájmů („oprávněný zájem“),
  • na základě Vašeho souhlasu.
Určení právního základu, podle nějž Vaše osobní údaje pro daný účel zpracováváme, je pro Vás důležité, protože na něm závisí rozsah práv, která vůči nám v souvislosti se zpracováním osobních údajů můžete uplatnit.

MUSÍM SPOLEČNOSTI SVÉ OSOBNÍ ÚDAJE POSKYTNOUT?

Poskytnutí osobních údajů je vždy dobrovolné. V případě, že nám ale Vaše osobní údaje odmítnete poskytnout pro účely zpracování, které mají jiný právní základ zpracování než Váš souhlas, nebude možné, abychom Vám poskytnuli naše služby, protože poskytnutí Vašich osobních údajů pro tyto účely je předpokladem nezbytným pro uzavření smlouvy s naší Společností.

V případě zpracování Vašich osobních údajů na základě souhlasu je poskytnutí osobních údajů pro tyto účely vždy zcela na Vaší úvaze – udělení souhlasu není nutným předpokladem pro uzavření smlouvy s naší Společností. Váš souhlas můžete v každém případě kdykoli bezplatně odvolat. Odvoláním souhlasu však není dotčena zákonnost zpracování založeného na souhlasu před jeho odvoláním.

ODKUD SPOLEČNOST MOJE OSOBNÍ ÚDAJE MÁ?

Společnost zpracovává osobní údaje, které:

  • jste jí Vy sám sdělil / Vy sama sdělila;
  • vznikají tím, že využíváte naše služby;
  • získává od třetích osob oprávněných s těmito údaji nakládat a předat je Společnosti při splnění určitých podmínek (např. od samostatných zprostředkovatelů nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru);
  • jsou veřejně dostupné z různých rejstříků, evidencí a seznamů (Centrální evidence exekucí, insolvenční rejstřík apod.).

KTERÉ MOJE OSOBNÍ ÚDAJE SPOLEČNOST ZPRACOVÁVÁ?

Základní identifikační údaje

Jméno, příjmení, tituly, pohlaví, datum narození, místo narození, rodné číslo, typ a číslo průkazu totožnosti, adresa bydliště, státní příslušnost, v případě podnikatelů též IČO a DIČ a adresa sídla, autentizační údaje pro elektronický přístup ke službám Společnosti.

Společnost je povinna zpracovávat rodná čísla klientů a v rámci identifikace klientů na dálku vyžadovat kopii jejich dokladů totožnosti na základě právních předpisů upravujících její činnost (AML zákon1).

Kontaktní údaje

Trvalá, resp. doručovací adresa, e-mailová adresa, telefonní číslo, číslo bankovního účtu klienta.

Bez znalosti těchto údajů Společnost nemůže své služby poskytnout vzhledem k podobě procesu sjednání smlouvy, který používá (on-line).

Údaje nezbytné k posouzení úvěruschopnosti

Sociodemografické údaje – údaje o věku, povolání/zaměstnání, rodinném stavu, počtu osob v domácnosti, rodinných poměrech.

Údaje o majetkových poměrech - údaje o příjmech a výdajích (výpisy z účtu), údaje o případných exekucích, insolvencích, závazcích vůči jiným věřitelům a jejich plnění, údaje o tom, jak má klient vyřešeno bydlení.

Údaje o produktech a službách

Údaje týkající se smluvního vztahu, zejména druh produktu, doba splatnosti, výše úvěru, úroková sazba, výše poplatků, výše splátek apod., identifikační a kontaktní údaje.

Údaje vzniklé v průběhu využívání našich produktů a služeb

Údaje o využívání našich produktů (které naše produkty využíváte, o které produkty jste projevil/a zájem, kdy jste je sjednal/a, jak tyto produkty využíváte, kdy jste je zrušil/a); informace o tom, z jakého zařízení přistupujete na webové stránky Společnosti včetně informace o IP adrese a o použitém prohlížeči, přičemž dochází k ukládání tzv. cookies do Vašeho zařízení; informace z naší vzájemné komunikace bez ohledu na použitý komunikační kanál včetně informací souvisejících s řešením případných stížností; záznamy o Vašich preferencích a specifických požadavcích, pokud jste nám je sdělil/a.

ZA JAKÝMI ÚČELY ZPRACOVÁVÁ SPOLEČNOST MOJE OSOBNÍ ÚDAJE?

Identifikace

Pokud s námi chcete uzavřít smlouvu, tak stejně jako Vy potřebujete vědět, kdo jsme my, a kde nás v případě potřeby můžete zastihnout, tak i my potřebujeme, resp. na základě platné legislativy musíme toto vědět o Vás.

Právní základ:

  • přijetí opatření na žádost klienta před uzavřením smlouvy
  • splnění právní povinnosti (AML zákon)

Předcházení praní špinavých peněz a financování terorismu, výkon restriktivních opatření (mezinárodních sankcí)

Předtím, než s Vámi uzavřeme smlouvu a během jejího trvání, jsme povinni analyzovat některé Vaše údaje včetně údajů o transakcích, abychom předcházeli praní špinavých peněz a financování terorismu. Také jsme povinni Vaše osobní údaje prověřovat (porovnávat Vaše údaje včetně údajů o transakcích se seznamy osob, na které se vztahuje embargo), abychom tak dostáli našim povinnostem při výkonu restriktivních opatření. Rovněž jsme povinni zjišťovat, zda jste či nejste politicky exponovanou osobou. Některé údaje o Vás můžeme být povinni sdělit Finančnímu analytickému úřadu v případě, že budeme mít podezření na nelegální jednání.

Právní základ:

  • splnění právní povinnosti (AML zákon, zákon o provádění mezinárodních sankcí2)

Kontrola a prevence podvodného jednání

Po světě chodí různí lidé, a ne všichni jsou dobří. Před těmi, kdo by chtěli zneužít naše služby se musíme bránit.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti

Vyhodnocení úvěruschopnosti

Úvěruschopnost žadatelů o úvěr vyhodnocujeme jednak proto, že na tom máme sami zájem (zjednodušeně řečeno chceme, aby se nám finanční prostředky, které jsme zapůjčili, vrátily) a jednak proto, že nám to ukládá legislativa, jako opatření na ochranu spotřebitelů před předlužením.

Právní základ:

  • splnění právní povinnosti (ZSÚ3)

Smluvní agenda

Bez smlouvy, ve které budou popsána naše vzájemná práva a povinnosti, Vám úvěr poskytnout nemůžeme. Rovněž během trvání našeho smluvního vztahu může vzniknout potřeba úpravy sjednaných podmínek formou dodatku (např. při prodloužení splatnosti).

Právní základ:

  • přijetí opatření na žádost klienta před uzavřením smlouvy
  • splnění právní povinnosti (ZSÚ)

Poskytování sjednaných služeb

Pokud spolu uzavřeme smlouvu, budeme zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu nezbytném pro to, abychom Vám mohli poskytovat sjednané služby (např. poukázání zápůjčky na Váš bankovní účet, správa Vašeho úvěrového případu atd.).

Právní základ:

  • plnění smlouvy, kterou jsme spolu uzavřeli

Obsluha klientů

Když máte něco na srdci, chcete s něčím pomoct, na něco si postěžovat nebo snad dokonce reklamovat, naše klientská podpora je tu pro Vás. Obrátit se na nás můžete poštou, e-mailem nebo telefonicky prostřednictvím našeho call centra. Ve všech případech budeme zpracovávat Vaše osobní údaje v potřebném rozsahu za účelem vyřešení Vašeho požadavku.

Právní základ:

  • plnění smlouvy, kterou jsme spolu uzavřeli
  • splnění právní povinnosti (ZSÚ)

Sporná agenda a vymáhání pohledávek

Bohužel, přestože se vždy snažíme o maximální spokojenost našich klientů, tak někdy se může stát, že to mezi námi zaskřípe a už nenajdeme společnou řeč a náš spor budou řešit soudy, Finanční arbitr, nebo orgán dohledu. V takovém případě použijeme pro ochranu našich zájmů a práv v nezbytném rozsahu i Vaše osobní údaje. Také v případě, že nám přestanete splácet dlužné částky, to nemůžeme nechat jen tak a budeme pohledávku za Vámi vymáhat a/nebo ji postoupíme třetí straně, která o ni bude mít zájem.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti
  • splnění právní povinnosti (ve vztahu k řízení před Finančním arbitrem4)

Řízení rizik

Cílem Společnosti je udržitelný růst jejího podnikání a jako taková má oprávněný zájem na řízení rizik souvisejících s její činností, tedy potenciální rizika identifikovat, předcházet jim, omezovat je a přijímat příslušná opatření proti takovým rizikům. Mezi tato rizika patří zejména úvěrové riziko, riziko protistrany, tržní riziko, riziko likvidity, operační rizika (např. rizika spojená se správou informací v rámci Společnosti, právní rizika, rizika související se souladem s právními předpisy, rizika selhání systémů a komunikačních sítí, riziko podvodů ze strany spolupracovníků, dodavatelů nebo klientů, či rizika spojená s neetickým jednáním).

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti

Vývoj a zlepšování služeb, výzkum trhu

V rámci této činnosti zkoumáme vývoj na trhu finančních služeb (zejména nabídku konkurence a potřeby klientů) a snažíme se za pomoci odhadů trendů dalšího vývoje zlepšovat naše stávající a vyvíjet nové produkty tak, abychom pro Vás nepřestávali být atraktivním partnerem.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti

Vytváření analytických modelů

Při vytváření analytických modelů vycházíme z osobních údajů našich klientů, výsledkem tohoto procesu jsou však údaje v souhrnné (agregované) podobě. Cílem je pomocí statistiky předvídat potřeby klientů a reagovat na ně těmi správnými produkty a službami.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti

Spolupráce s orgány dohledu

Na naši činnost jako nebankovního poskytovatele spotřebitelských úvěrů dohlíží Česká národní banka, se kterou jsme povinni spolupracovat. V některých dalších případech můžeme být povinni spolupracovat i s dalšími sektorovými orgány dohledu (např. Úřad pro ochranu osobních údajů5 nebo Úřad pro ochranu hospodářské soutěže6).

Právní základ:

  • splnění právní povinnosti (ZSÚ, zákon o zpracování osobních údajů, zákon o ochraně hospodářské soutěže)

Účetní a daňová agenda

Benjamin Franklin prý kdysi prohlásil, že v životě jsou jen dvě jistoty – daně a smrt. Jako pro právnickou osobu si pro nás zubatá nepřijde, ale daně platit musíme. Za tím účelem vedeme účetnictví, pro jehož zpracování v nezbytném rozsahu používáme i klientské osobní údaje.

Právní základ:

  • splnění právní povinnosti (zákon o účetnictví7, zákon o daních z příjmů8)

Zajištění bezpečnosti

Za účelem zajištění bezpečnosti našeho majetku, pracovníků a spravovaných dat je v našem sídle instalován kamerový systém.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti

Testování software, aplikací a procesů

Bohužel někdy nelze software, aplikace a procesy otestovat bez použití klientských osobních údajů. Vždy tak činíme pouze v nevyhnutelně nutném rozsahu.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti

Marketing

Pro Společnost je důležité informovat klienty o svých produktech, a za tímto účelem využívá buď: a) Vaše osobní údaje v rozsahu dle souhlasu se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely, který jste nám udělil/a a/nebo b) osobní údaje v omezenějším rozsahu než na základě souhlasu, a sice na základě našeho oprávněného zájmu, a to za předpokladu, že jste naším klientem. Vaši e-mailovou adresu můžeme využívat na základě zákonné licence dle zákona o některých službách informační společnosti, a to za předpokladu, že jste naším klientem a pro šíření našich obdobných výrobků nebo služeb, až do okamžiku, kdy s tím vyslovíte nesouhlas.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti
  • Vámi udělený souhlas

Uchování a likvidace

Osobní údaje klientů a dokumenty, které je obsahují, uchováváme, pokud jsme k tomu povinni na základě platných právních předpisů, nebo pokud na tom máme oprávněný zájem (blíže viz kapitola VIII. níže). Jakmile uplyne doba, po kterou jsme oprávněni tak činit, jsou osobní údaje, resp. dokumenty je obsahující bezpečně zlikvidovány.

Právní základ:

  • oprávněný zájem Společnosti
  • splnění právní povinnosti (AML zákon, ZSÚ, GDPR)

Cookies

Společnost na svých webových stránkách používá soubory cookies. Detailní informace o nich najdete ve zvláštním dokumentu na našich webových stránkách.

PŘEDÁVÁ SPOLEČNOST NĚKOMU MOJE OSOBNÍ ÚDAJE? KOMU?

Obecně řečeno je příjemcem osobních údajů každý subjekt, kterému jsou osobní údaje zpřístupněny. Dle povahy situace tedy příjemcem osobních údajů může být buď jiný správce osobních údajů (sám určuje účely a prostředky zpracování těchto osobních údajů) nebo zpracovatel osobních údajů (zpracovává osobní údaje pro správce osobních údajů).

Společnost Vaše osobní údaje zásadně nesdílí s jinými správci osobních údajů, ledaže by k takovému předání byla povinna či oprávněna na základě právního předpisu, resp. svého oprávněného zájmu nebo byste nám k němu udělili souhlas.

Pro sdílení osobních údajů se zpracovateli osobních údajů není Váš souhlas třeba. Subjekty, které se mají stát zpracovateli osobních údajů, které Společnost spravuje, vždy pečlivě prověřujeme a dbáme na to, aby dodržovaly odpovídající technická a organizační bezpečnostní opatření. S každým subjektem, který by se v rámci své činnosti pro nás mohl stát zpracovatelem osobních údajů, které spravujeme, je uzavřena písemná smlouva o zpracování osobních údajů a tento zpracovatel je s osobními údaji oprávněn nakládat pouze v rozsahu nezbytně nutném pro splnění jeho úkolu, pro účely splnění jeho úkolu a po sjednanou dobu.

Dodavatelé

Do některých našich činností můžeme zapojovat třetí subjekty – naše dodavatele. V závislosti na charakteru dané činnosti může dojít ke zpracování Vašich osobních údajů tímto dodavatelem v postavení zpracovatele osobních údajů. Našimi dodavateli jsou zejména:

  • Marketingové agentury, externí call-centra, agentury průzkumu trhu
  • Poskytovatelé IT služeb
  • Advokátní kanceláře
  • Subjekty vymáhající pohledávky (včetně tzv. inkasních agentur)
  • Subjekty poskytující tiskové, kurýrní a poštovní služby
  • Subjekty poskytující skartační a archivační služby
  • Subjekty poskytující poradenské služby (např. účetní a daňoví poradci)

Orgány státní správy, soudy a orgány činné v trestním řízení

Na základě právních předpisů můžeme být za určitých předpokladů povinni Vaše osobní údaje sdílet bez Vašeho souhlasu se třetími osobami (např. orgány činné v trestním řízení, soudy, finanční arbitr a další) za účelem plnění jejich povinností a popřípadě výkonu rozhodnutí. Osobní údaje klientů mohou být zpřístupněny i sektorovým orgánům dohledu v rámci výkonu jejich činnosti (např. ČNB, Úřad pro ochranu osobních údajů či Úřad pro ochranu hospodářské soutěže).

Postupníci

V případě, že přestanete splácet úvěr, který jsme Vám poskytnuli, může dojít k situaci, že pohledávku za Vámi prodáme třetí osobě (tzv. postupníkovi). Dle občanského zákoníku9 k tomuto prodeji nepotřebujeme Váš souhlas a postupník se stane správcem Vašich osobních údajů.

JAK DLOUHO SPOLEČNOST MOJE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁ?

Osobní údaje klientů zpracováváme po dobu trvání smlouvy, a dále pak po dobu, po kterou jsme tyto údaje povinni uchovávat podle obecně závazných právních předpisů10 a dále je pak uchováváme po dobu nezbytně nutnou pro ochranu našich oprávněných zájmů, zejména pokud bychom museli řešit stížnost, reklamaci nebo pro případ, že by došlo k soudnímu sporu či řízení před orgánem veřejné moci.

Osobní údaje, které zpracováváme na základě Vašeho souhlasu, jsou zpracovávány po dobu, na kterou jste nám souhlas udělil/a, resp. do okamžiku, než svůj souhlas odvoláte.

V souladu se zásadou minimalizace dat zpracováváme vždy pouze ty osobní údaje, které nezbytně potřebujeme pro daný účel a uchováváme je po nezbytně nutnou dobu. Jakmile daná doba uplyne, jsou osobní údaje vymazány, resp. anonymizovány.

KTERÁ PRÁVA V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM MÝCH OSOBNÍCH ÚDAJŮ SPOLEČNOSTÍ MOHU UPLATNIT?

Máte právo na přístup, na opravu nebo výmaz osobních údajů, popřípadě omezení zpracování, vznesení námitky proti zpracování a na přenositelnost osobních údajů.

Výkon těchto práv je bezplatný. V případě, že by Vaše žádosti byly zjevně nedůvodné nebo nepřiměřené, zejména proto, že by se opakovaly, můžeme Vám uložit přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací nebo sdělení nebo s učiněním požadovaných úkonů nebo odmítnout Vaší žádosti vyhovět.

Lhůta pro vyřízení Vaší žádosti je 1 měsíc. V případě potřeby a s ohledem na složitost a počet žádostí můžeme tuto lhůtu prodloužit o další dva měsíce. Využití možnosti prodloužit lhůtu pro vyřízení Vaší žádosti jsme povinni Vám oznámit a řádně odůvodnit.

Právo na přístup – informace o tom, které Vaše osobní údaje a jakým způsobem zpracováváme, komu je předáváme atd., najdete v tomto informačním memorandu. Pokud uplatníte právo na přístup, poskytneme Vám individualizovaný přehled osobních údajů, které o Vás zpracováváme.

Právo na opravu – pokud zjistíte, že o Vás zpracováváme nepřesné údaje, máte právo žádat jejich opravu.

Právo na výmaz – pokud se budete domnívat, že Vaše osobní údaje zpracováváme neoprávněně, máte právo žádat jejich výmaz. Upozorňujeme, že v některých případech Vaše osobní údaje nemůžeme smazat ani když nás o to požádáte (např. proto, že jsme povinni tyto údaje zpracovávat na základě relevantní legislativy11, nebo proto, že je potřebujeme k plnění smlouvy, kterou jsme spolu uzavřeli atd.).

Právo na omezení zpracování - při výkonu tohoto práva dochází k dočasnému omezení zpracování dotčených osobních údajů (nedochází tedy k jejich výmazu). Zpracování osobních údajů na Vaši žádost omezíme v následujících případech:

  1. popíráte přesnost osobních údajů, než dojde k rozhodnutí, zda správné jsou či nikoli,
  2. pokud bychom Vaše osobní údaje zpracovávali bez dostatečného právního základu, ale Vy místo výmazu těchto údajů budete žádat omezení jejich zpracování,
  3. pokud bychom Vaše osobní údaje již nepotřebovali pro shora uvedené účely zpracování, ale Vy byste je požadoval/a pro určení, výkon nebo obhajobu svých právních nároků, nebo
  4. pokud byste vznesl/a námitku proti zpracování osobních údajů. Po dobu vyhodnocení oprávněnosti vznešené námitky jsme povinni zpracování předmětných osobních údajů omezit.

Právo na vznesení námitky proti zpracování – pokud je právním základem zpracování Vašich osobních údajů náš oprávněný zájem (viz výše), můžete z důvodů týkajících se Vaší konkrétní situace podat námitku proti takovému zpracování.

V takovém případě nebudeme Vaše osobní údaje dále pro daný účel zpracovávat, ledaže bychom prokázali závažné oprávněné důvody pro zpracování, které by převažovaly nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Právo na vznesení námitky proti zpracování osobních údajů pro marketingové účely na základě oprávněného zájmu - v případě, že vznesete námitku proti zpracování Vašich osobních údajů na základě oprávněného zájmu pro účely přímého marketingu, nebudou Vaše osobní údaje pro tyto účely dále zpracovávány bez dalšího.

V případě, že jste nám v minulosti udělil/a souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely, budeme Vaši námitku považovat rovněž za odvolání tohoto souhlasu.

Právo na přenositelnost osobních údajů – pokud je právním základem zpracování Vašich osobních údajů souhlas nebo plnění smlouvy, můžete žádat o přenesení Vašich osobních údajů. Poskytneme Vám osobní údaje, které se Vás týkají, které zpracováváme na právním základě souhlasu nebo plnění smlouvy, a které jste nám poskytnul/a, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu.

Společnost nepřijímá osobní údaje od jiných správců osobních údajů, které byste si k ní chtěl/a nechat přenést.

Právo na odvolání souhlasu - Váš souhlas se zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat. Odvoláním souhlasu však není dotčena zákonnost zpracování založeného na souhlasu před jeho odvoláním. Odvolání souhlasu také nemá žádný vliv na náš smluvní vztah.

V případě, že odvoláte souhlas se zpracováním osobních údajů pro marketingové účely, budeme Vaše osobní údaje moci zpracovávat pro marketingové účely nadále (ač v jiném rozsahu) na základě našeho oprávněného zájmu. Pokud chcete, abychom Vaše osobní údaje pro marketingové účely nezpracovávali vůbec, využijte možnost podat námitku proti zpracování osobních údajů pro marketingové účely na základě oprávněného zájmu.

Právo podat stížnost u dozorového úřadu - můžete podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů („ÚOOÚ“), který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, tel.: 234 665 111 (ústředna). ÚOOÚ provozuje internetové stránky: www.uoou.cz, na kterých najdete více informací o tom, s čím a jak Vám ÚOOÚ může pomoci.

Jak mohu svá výše popsaná práva uplatnit?

Obraťte se na nás:

  • e-mailem na adrese info@coolcredit.cz, nebo
  • písemně na adrese COOL CREDIT, s.r.o., Václavské náměstí 841/3, Nové Město, 110 00 Praha 1.

  1. Zákon č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu, ve znění pozdějších předpisů („AML zákon“).
  2. Zákon č. 69/2006 Sb., o provádění mezinárodních sankcí, ve znění pozdějších předpisů.
  3. Zákon č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru, ve znění pozdějších předpisů („ZSÚ“).
  4. Zákon č. 229/2002 Sb., o finančním arbitrovi, ve znění pozdějších předpisů.
  5. Zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů.
  6. Zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
  7. Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů.
  8. Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů.
  9. Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů („Občanský zákoník“).
  10. Zejména AML zákon a ZSÚ.
  11. Např. povinnost archivovat osobní údaje klientů po dobu 10 let od ukončení obchodního vztahu na základě AML zákona.